23 juli - Dag van nationale rouw

Zoals u wellicht weet is vandaag 23 juli door Minister-president Rutte verklaard tot dag van nationale rouw. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne om 16.00 uur aan in Eindhoven, in bijzijn van nabestaanden. Verder zijn aanwezig Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher. De aankomst van de vliegtuigen wordt gemarkeerd door een trompetsignaal, gevolgd door een minuut stilte.

In verband met de dag van nationale rouw heeft minister-president Rutte een bijzondere vlaginstructie uitgegeven voor woensdag 23 juli. Alle gebouwen van de rijksoverheid voeren de Nederlandse vlag halfstok. Ook bij het Gemeentehuis in Kerkdriel is dit geval alsmede op andere plekken.

Graag willen wij u, als teken van respect, vragen om 1 minuut stilte te houden om 16:00 uur om de slachtoffers van deze ramp te herdenken. Verschillende winkeliers geven hier gehoor aan om een oproep te doen enkele momenten voor de minuut stilte via de intercom. Graag willen wij u vragen om op welke wijze (en mogelijkheden binnen uw onderneming/winkel) dan ook rekening te houden met deze herdenking.

Alvast hartelijk dank,

Bestuur OVM